Laste suvepuhkus taluperedes

Home  /   CARITAS  /   Laste suvepuhkus taluperedes

Caritasel ja Põhja-Tallinna Valitsusel on pikaajaline hea koostöösuhe. Mitmete aastate vältel on paljud Põhja-Tallinna linnaosa lapsed nii linnaosa initsiatiivil kui toel viibinud suvistel koolivaheaegsel maal, Caritase taluvõrgustiku peredes.

Toimetulekumuredega perede lapsed elavad vaesuses. Vanematel pole rahaliselt võimalik oma lapsi saata suvelaagritesse tervistavale puhkusele. Paljud selliste perede lapsed pole kordagi Tallinast väljas käinud, neil puuduvad teadmised elust maal ning vähestel on kogemusi viibimisest looduskeskkonnas. Läbi selle projekti saavad lapsed välja linnakeskkonnast, mis suvisel ajal pakub lastele vähe tegevust, puhata igapäevastest päritolupere sisestest muredest (vanemate alkoholilembus, laste hooletusse jätmine) ning leida suveperest endale sõpru, kellega edaspidigi suhtlema jääda. Toimetulekumuredega perede lastele on maal puhkamine kosutav nii vaimses kui psühholoogilises mõttes.

Venekeelsetele lastele on taluperes viibimine ühtlasi võimalus eesti keele harjutamiseks, kuna enamik vastuvõtvaid peresid on eelenevatel aastatel Caritase vahendusel võtnud suvevaheaegadel perre muukeelseid lapsi just keeleõppe eesmärgil – neil on kogemusi eesti keele õpetamisel venekeelsetele lastele.